Blog

greece race for the cure

Greece Race for the Cure

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού "Άλμα Ζωής" διοργανώνει κάθε χρόνο, από το 2009, στο τέλος Σεπτεμβρίου, το "Greece Race for the Cure".

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου, με κοινωνικό χαρακτήρα, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο του μαστού.

Η ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) θα πλαισιώνει με χαρά το μεγάλο αυτό γεγονός και θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 στο Ζάππειο, με ενεργή παρουσία των μελών της, με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του Λεμφοιδήματος.

Η ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ είναι η επιστημονική ομάδα του ΠΣΦ με αντικείμενο τη διαχείριση του λεμφοιδήματος και των οιδημάτων, δημιουργήθηκε το 2016 από εκπαιδευμένους φυσικοθεραπευτές στις παθήσεις του λεμφικού συστήματος και τνω οιδημάτων και έκτοτε δρα δυναμικά και πολυδιάστατα στη διάδοση της διαχείρισης του λεμφοιδήματος στην Ελλάδα.

Αν και πρόκειται για μία χρόνια και προοδευτική κατάσταση, το λεμφοίδημα μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο με τη σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση, δίδοντας τη δυνατότητα ενός καθ' όλα φυσιλογικού τρόπου ζωής.

Η ΑΠΛΕΣΟ θα βρίσκεται στο "Greece Race for the Cure", αρωγός στην πιο σημαντική ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου "Άλμα Ζωής", προσκαλώντας στο περίπτερό της όποια γυναίκα θελήσει να μοιραστεί την εμπειρία της, και σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής θα προσφέρει τις επιστημονικές υπηρεσίες της, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την αξιολόγηση περιπτώσεων λεμφοιδήματος.

lemfoidima synedrio

2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος "Διεπιστημονική Προσέγγιση Οιδημάτων"

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Συμποσίου Λεμφοιδήματος που διοργανώνει η ΟΕΕ- ΑΠΛΕΣΟ του ΠΣΦ, με θέμα «Διεπιστημονική Προσέγγιση Οιδημάτων» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic στις 19-20 Μαρτίου 2022, στην Αθήνα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, όλο και περισσότεροι επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων μελετούν το λεμφοίδημα και εξειδικεύονται στην αντιμετώπισή του, με τελικό σκοπό την πρόληψη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. 

Διακεκριμένοι ομιλητές όλων των εμπλεκομένων  ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναδείξουν την αναγκαιότητα της διεπιστημονικής συνεργασίας για την βαθύτερη κατανόηση των παθήσεων του λεμφικού συστήματος.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις που προκύπτουν από αυτή τη συνεργασία με στόχο την προαγωγή και θεμελίωση της ολοκληρωμένης θεραπείας των οιδημάτων στον Ελλαδικό χώρο.

  • Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του Συμποσίου, κάντε κλικ εδώ.
  • Για την εγγραφή σας στο συμπόσιο, επιλέξτε τον σύνδεσμο κάντε κλικ εδώ.
  • Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα https://lymphedema-congress.gr

Φλεβική Ανεπάρκεια. Οίδημα και έλκη

Η 3η διαδικτυακή Ημερίδα της ΑΠΛΕΣΟ πραγματοποιείται την Κυριακή23/5/2021 με Θέμα:"Φλεβική Ανεπάρκεια. Οίδημα και έλκη"

Ημερίδα ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ

Με αφορμή το Μάρτιο, ως μήνας αφύπνισης για το Λεμφοίδημα η ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ διοργανώνει μία ακόμη ενημερωτική ημερίδα για το Λεμφοίδημα και τη διαχέιρηση του.

Στάδιο 0 ή Λανθάνον

Η δευτεροπαθής οργανική εκφύλιση του λεμφικού συστήματος αφορά στην προσβολή της λεμφικής οδού από εξωτερικό παράγοντα. Ο εξωτερικός παράγοντας μπορεί να είναι καρκίνος, εγχείρηση, τραυματισμός, ακτινοθεραπεία ή οτιδήποτε μπορεί να διακόψει- παρεμποδίσει τη ροή στα λεμφαγγεία ή να προσβάλλει τους λεμφαδένες.

Απόκριση του οργανισμού σε στάση της λέμφου

Η εκφύλιση του Λεμφικού Συστήματος οδηγεί σε στάση της λέμφου, άρα Λεμφοίδημα. Η δευτεροπαθής εκφύλιση του λεμφικού συστήματος οφείλεται σε εξωτερικό παράγοντα όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις χειρουργικής επέμβασης, έκθεσης σε ακτινοβολία- ακτινοθεραπεία, τραυματισμού, λοίμωξης, κακοήθους όγκου.

Λιποίδημα - Λιπικό Οίδημα

Ένα καλό ιστορικό και μια προσεκτική εξέταση αρκούν για να διαφοροδιαγνωστεί το λιπικό οίδημα από το φλεβικό και το λεμφικό. Ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων το λιπικό οίδημα συγχέεται εύκολα με το λεμφικό.

lemfoidima-imerida-patra-2019

4η Πανελλήνια Ημερίδα Λεμφοιδήματος

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, για την Αποκατάσταση των Παθήσεων του Λεμφικού Συστήματος και των Οιδημάτων (ΑΠΛΕΣΟ) διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 πμ στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη, ημερίδα με θέμα: “Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή, φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση.

lemfoidima-imerida-volos-2018

3η Πανελλήνια Ημερίδα Λεμφοιδήματος

Ημερίδα με θέμα «Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή, φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση» διοργανώνει η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την Αποκατάσταση του Λεμφικού Συστήματος και Οιδημάτων (ΟΕΕ-ΑΠΛΕΣΟ) στα Γιάννενα, στις 6 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

lemfoidima-imerida-volos-2018

Πανελλήνια Ημερίδα Λεμφοιδήματος

Ο ογκολογικός ασθενής αφού ξεπεράσει την αρχική του νόσο, αντιμετωπίζει δυστυχώς περισσότερα προβλήματα από την παρουσία ενός λεμφοιδήματος, παρά από αυτή καθ’ εαυτή τη νόσο ή ενδεχομένως από ένα χειρουργείο, στο οποίο έχει υποβληθεί.

Επικοινωνία

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο παρακάτω τηλέφωνο & email

Κιν.:   69742.15671
Email.:   contact@edema.gr