Blog

Στάδιο 0 ή Λανθάνον

Στάδιο 0 ή Λανθάνον

Η δευτεροπαθής οργανική εκφύλιση του λεμφικού συστήματος αφορά στην προσβολή της λεμφικής οδού από εξωτερικό παράγοντα. Ο εξωτερικός παράγοντας μπορεί να είναι καρκίνος, εγχείρηση, τραυματισμός, ακτινοθεραπεία ή οτιδήποτε μπορεί να διακόψει- παρεμποδίσει τη ροή στα λεμφαγγεία ή να προσβάλλει τους λεμφαδένες.

 

Η στάση της λέμφου, συνεπώς η μείωση της λεμφικής μεταφορικής ικανότητας, προκαλεί οίδημα πλούσιο σε πρωτεϊνες. Ο οργανισμός προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα με διάφορους μηχανισμούς.

Σε αυτό το στάδιο 0 ή Λανθάνον, ο ασθενής αρχίζει να αισθάνεται τα πρώιμα συμπτώματα του οιδήματος έχοντας αίσθηση βάρους, καύσου, πιθανό μούδιασμα και πόνο, ελαφρά δυσκινησία ακόμη και παραμορφωμένη αντίληψη αισθητικότητας,Ορατό οίδημα δεν υπάρχει.  Παρόλο που δεν υπάρχει αύξηση του όγκου του μέλους και το λεμφικό σύτημα ανταποκρίνεται επαρκώς στις απαιτήσεις του λεμφικού φορτίου, ωστόσο μειώνεται η αποδοτικότητα της λεμφικής μεταφορικής ικανότητας,

Σε αυτό το στάδιο κρίνεται αναγκαία η ολοκληρωμένη αποσυμφορητική θεραπεία, με δια χειρός λεμφική παροχέτευση και εφαρμογή συμπιεστικού ενδύματος, ώστε να καθυστερήσει ή και να αποφευχθεί η εξέλιξη και εγκατάσταση του οιδήματος.

Επικοινωνία

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο παρακάτω τηλέφωνο & email

Κιν.:   69742.15671
Email.:   contact@edema.gr